Hoppa till sidans innehåll

Vision & Verksamhet


Skärmavbild 2013-09-02 kl. 18.02.06

Vision

Vår vision är att föreningen Siggesta Ryttare ska vara en plats där barn, ungdomar och vuxna kan umgås, lära och växa tillsammans i ett gemensamt hästintresse - en plats där alla har lika möjligheter till en meningsfylld fritidssysselsättning.

 

Verksamhet

Hästarna står så klart i fokus i verksamheten. Samspelet med dessa stora och härliga djur är fantastiskt. Också samspelet och gemenskapen oss människor emellan är viktigt. Gemenskapen vi har i stallet, när vi samlas gemensamt i aktiviteter och spänningen vi känner för tävlingar utgör vår ridklubb. 

 

Vår aktiva ungdomssektion anordnar många aktiviteter som t ex tårttävlingar, femkamp med andra ridklubbar, hästkunskapsteori, övernattningar och mycket mer. Aktiviteterna är mycket uppskattade av, inte minst, våra yngre medlemmar och bidrar till gemenskapen vi har över åldersgränserna.

 

För de som vill tävla i dressyr och hoppning ordnar klubben tävlingarna. Vi anordnar tävlingar för de som kanske tävlar för första gången, så kallade blåbär- och lingontävlingar, men också klubbtävlingar och Klubbmästerskap. Vi har flera ridskole- och privatekipage som framgångsrikt tävlar allsvenskan, lektionsmästerskapen och andra regionala tävlingar. Några gånger per år anordnar vi regionala tävlingar.

 

Alla våra hästar står i boxar och går ute i de stora hagarna flera timmar varje dag. Vi har ett stort ridhus med cafeteria där mellanmål serveras på vardagarna och mer kan köpas på helgerna.  Den stora utebanan är upplyst och vi har fina ridvägar i skogen och ner till havet där vi kan bada med hästarna. I det separata privatstallet finns 10 ljusa boxar. Siggesta Gårds andra djur, aktiviteter och restauranger bidrar till den härliga miljön med något för alla. 

 

Vi verkar för en alkohol- och drogfri verksamhet där alla individer, människor och djur, respekteras och är välkomna.

 

Vill du börja rida? Kontakta ridskolechefen Eva-Lotta  tel 0704962601  Gå också in på ridskolans hemsida www.stallsiggesta.se så kan du läsa mer om Prova-på-grupperna och ponnyridningen på helgerna under sommarhalvåret

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:25 Skribent: Amanda Eriksson

Skärmavbild 2013-05-20 kl. 22.06.45

2022  Kalender
17 April Siggesta Ritten (klubb)
 1 Maj  Lok/reg dressyr häst
22 Maj Städdag!
 26 Maj KM Dressyr (klubb)
 6 Juni  KM Hoppning (klubb)
 2 Juli  Lok hoppning ponny
6 Novmber Halloweenhoppning (klubb)

Postadress:
Föreningen Siggesta Ryttare - Ridsport
Madelene Lettman Persson, Stall Siggesta, Siggesta Gård
13990 Värmdö

Besöksadress:
Stall Siggesta, Siggesta Gård
13990 Värmdö

Kontakt:
Tel: +46857024350
E-post: madelene@gigsforher....